Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g de lait
- 15 g de levure boulangère fraîche
- 15 g de sucre en poudre
- 2 œufs
- 220 g de farine de blé, et un peu pour fariner
- 1 c. à café de sel
- 80 g de beurre mou, coupé en morceaux
- 1 chorizo (env. 400 g)
- 1 jaune d'œuf, battu
- 1 c. à café de graines de sésame
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2370.5 kJ / 569 kcal
- Białko
- 23.5 g
- Węglowodany
- 30.5 g
- Tłuszcz
- 38.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 17.8 g
- Błonnik
- 2.3 g
- Sód
- 1578 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pain plié méditerranéen sans gluten
1h 15min
Kouign-amann à l'ail et au parmesan
3u. 15min
Paniers de pommes de terre, œuf et bacon
40min
Petits pains façon bretzel
2h
Pastalaya du sud de la Louisiane
1h
Gaufre burger
40min
Gaufres au chorizo et au fromage
30min
Tarte au saint-nectaire
50min
Roulé au jambon, chèvre et pommes de terre
1h
Gaufre de pomme de terre, viande des Grisons et crème ciboulette
40min
Pizza ball
2 godz. 35 min
Brioche suisse béchamel-saumon
2h