Œufs mimosa aux yeux rouges

Œufs mimosa aux yeux rouges

4.7 11 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
12 pièces

Składniki

  • 6 œufs moyens (53-63 g) froids
  • l'eau jusqu'au marquage 1 litre (l)
  • 50 g de jus de betterave
  • 20 g d'huile d'olive extra vierge et un peu pour les olives
  • 2 pincées de poivre de Cayenne moulu
  • 1 - 2 pincées de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts et un peu pour la finition
  • ½ c. à café de sel à ajuster en fonction des goûts
  • 4 olives noires dénoyautées coupées en rondelles (2 mm)
  • 1 brin persil frais ciselé

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 pièce

Kalorie 56.2 kcal / 235.3 kJ
Białko 2.8 g
Tłuszcz 4.7 g
Węglowodany 0.7 g
Błonnik 0.1 g
Tłuszcz nasycony 1 g
Sód 141.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...