Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- beurre, pour la plaque
- 150 g de chorizo, coupé en dés
- 350 g de poireaux, coupés en morceaux
- 10 g d'huile d'olive
- 3 pincées de sel
- 3 pincées de poivre moulu
- 220 g de crème fraîche
- 3 œufs
- 100 g de fécule de maïs
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 957 kJ / 228.7 kcal
- Białko
- 5.6 g
- Węglowodany
- 14.3 g
- Tłuszcz
- 16.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.7 g
- Błonnik
- 1.4 g
- Sód
- 180.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Clafoutis de tomates cerise, courgettes et thym
50min
One pot crozets aux lardons et fromage
30min
Sapin de Noël aux lardons et au cheddar
1 Std. 15 Min
Riz à l'espagnole au chorizo et poivrons
35min
Entremets chocolat-cacahuète
12h
Pannacotta à la pâte à tartiner
2 Std. 20 Min
Miniclafoutis de légumes
45min
Croquettes patate douce-jambon
3 Std.
Madeleine fourrée roquefort-lardons
25 Min
Soupe de potimarron
35min
Cake chorizo-courgette
45min
Cookies au chorizo et aux tomates séchées
50min