Glace au sarrasin, crumble et pêches

Glace au sarrasin, crumble et pêches

4.8 8 ocen
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 13 godz. 50 min
4 portions

Składniki

La veille
  • 350 g de lait
  • 150 g de crème liquide 30-40% m.g.
  • 2 c. à soupe de sarrasin grillé
  • 4 jaunes d'œufs
  • 100 g de sucre en poudre
  • 1 c. à soupe de lait en poudre
  • 1 c. à soupe bombée de fécule de maïs
Le jour même
  • 15 g d'amandes en poudre
  • 55 g de farine de blé
  • 75 g de cassonade
  • 40 g de beurre demi-sel en morceaux
  • 500 g d'eau
  • 4 pêches coupées en quatre
  • le jus d'1/2 citron jaune

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 619 kcal / 2590 kJ
Białko 11 g
Tłuszcz 31 g
Węglowodany 72 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...