Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g d'eau
- 24 huîtres de Cancale
- 30 g d'échalotes, coupées en deux
- 20 g de vinaigre de vin blanc
- 20 g de vin blanc sec
- 100 g de beurre salé, très froid
- gros sel
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 963 kJ / 232.8 kcal
- Białko
- 4.5 g
- Węglowodany
- 3.8 g
- Tłuszcz
- 21.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 13 g
- Błonnik
- 0.3 g
- Sód
- 890.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Soupe de moules au curry
45min
Recette du chef Eric Guérin : Royale de courge butternut, rémoulade pomme-courge tourteau, jus pomme livèche
1 Std. 20 Min
Planche de beurre
15 min
Brunch italien
1h 30min
Brandade de morue
24sa 35 dk
Bisque de crevettes à l'orange, bar aux herbes et purée de panais
1h 30min
Poire Belle-Hélène
10 Std.
Assaisonnement aux légumes et épices
5 Min
Petit flan de la mer en cocotte
40min
Opérette de fruits de mer
1 Std. 40 Min
Lentilles de Cilaos
50min
Salmorejo (crème espagnole à la tomate)
10min