![Gwinganna pumpkin and seed porridge Gwinganna pumpkin and seed porridge](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/048b0d00e75d4b33bd23bb2f4bc028d7/Derivates/6a141960cc6b76d2fde4e7a8ee8151a00fff4d4c.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g brown rice
- 30 g pumpkin seeds
- 30 g sunflower seeds
- 20 g apple cider vinegar
- 1500 g water
- 250 g pumpkin
- 50 g coconut oil
- 1 ½ tsp ground cinnamon
- ½ tsp ground cardamom
- 400 g coconut cream
- 40 g raw honey
- fresh fruit, of choice to serve
- coconut flakes, toasted to serve
- chopped walnuts, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2107 kJ / 503.6 kcal
- Białko
- 7.9 g
- Węglowodany
- 40.3 g
- Tłuszcz
- 37.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 28.6 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 15.8 mg
Alternatywne przepisy
Gwinganna nut and seed bread
3h 25min
CADA (Fresh muesli)
10 min
Five seed energy bars
1h 45min
Apple and almond overnight oats (gut health)
24h 10min
Carrot kimchi
Brak ocen
Coconut oat biscuits
45 Min
Pumpkin, kale and tempeh breakfast bowl
30 Min
Strawberry and puffed millet cereal bars
2h 15 min
Silverbeet dahl
8 godz. 40 min
Caramel almond cashew slice (Post-natal)
2h 30min
Traditional hommus
25h 5min
Magic muffins (Noni Jenkins)
30 Min