Wersje kompatybilne
Crispy-skinned snapper with macadamia cream and spring vegetables
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Macadamia cream
- 50 g sourdough bread, cut into pieces
- 175 g milk
- 35 g extra virgin olive oil
- 150 g macadamia nuts, toasted
- 2 tsp Dijon mustard
- 1 lemon, zested and juiced
- 50 g apple cider vinegar
- sea salt, to season
- ground black pepper, to season
Spring vegetables
- 500 g water
- 1 tsp sea salt
- 200 g green beans, trimmed
- 2 bunches asparagus, trimmed
- 250 g fresh green peas
- 2 sprigs fresh mint, leaves only, roughly chopped
Crispy-skinned snapper
- 100 g salted butter
- 6 snapper fillets, skin on
- sea salt flakes, to season
- ground black pepper, to season
- 4 tbsp vegetable oil
- 1 lemon, juice only
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2854.6 kJ / 679.7 kcal
- Białko
- 31.9 g
- Węglowodany
- 14 g
- Tłuszcz
- 53.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 14.9 g
- Błonnik
- 8.4 g
- Sód
- 1510.1 mg
Alternatywne przepisy
Ginger salmon udon with spiced cashews
35min
Garlic prawns
25 Min
Pork, sage and prune casserole with winter veg mash (Diabetes, TM6)
45min
Moroccan chicken and cauliflower cous cous
25 Min
Lamb cutlets with spinach and pea purée
40min
Steamed snapper with Sicilian caponata
1h 40min
Salmon with ginger sauce and spiced cashews
30min
John Dory with cauliflower couscous and corn purée (Mark Southon)
35min
Sam Wood's Baked salmon with broccoli pesto
35min
Pipi and squid "paella" (Diabetes, TM6)
45min
Thai pork with green mango salad (Diabetes)
45min
Ossobuco with orange and fennel salad
2h 45min