![Slow cooked beans with walnut pesto (TM6) Slow cooked beans with walnut pesto (TM6)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/56F4E645-AADD-4A1D-BFE7-D4AC91481410/Derivates/37965C54-E9CF-487C-937B-22AC0A962292.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Walnut pesto
- 50 g Parmesan cheese, cut into pieces
- 50 g shelled walnuts
- 30 g fresh flat-leaf parsley leaves
- 100 g olive oil
- 1 pinch salt
- 1 pinch ground black pepper
Slow cooked beans
- 20 g olive oil
- 3 garlic cloves, cut into halves
- 200 g brown onion, cut into wedges (1 cm)
- 120 g carrots, cut into pieces (2 cm)
- 60 g celery, cut into pieces (2 cm)
- 200 g dried navy beans (dried weight), soaked overnight, then drained (see Tips)
- 200 g water
- 1 tbsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 400 g canned chopped tomatoes
- 400 g tomato passata
- 2 tsp dried oregano
- crusty bread, to serve (optional)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3294.3 kJ / 784.4 kcal
- Białko
- 25.7 g
- Węglowodany
- 59.4 g
- Tłuszcz
- 442.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.2 g
- Błonnik
- 19.1 g
- Sód
- 1915 mg
Alternatywne przepisy
Ancho chilli and black bean stew
40 min
Slow cooked beans with walnut pesto (TM5)
20 Std. 15 Min
Vegan moussaka
1 Std. 50 Min
Vegan mayonnaise
15 min
Mushroom stroganoff
20 min
Pulled BBQ jackfruit
25 Min
Vegan butter
8 Std. 5 Min
Curried chickpea and lentil sandwich filling
40 min
Cashew cheddar cheese
3 godz. 10 min
Silverbeet dahl
8 Std. 40 Min
Slow-cooked eggplant pasta sauce
5h 40min
Lentil bolognese
30 min