Salmone in crema di funghi con patate

Salmone in crema di funghi con patate

3.5 4 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 50 min
4 porzioni

Składniki

  • di acqua
    500 g
  • di sale + q.b.
    1 ½ cucchiaino
  • di patate a pezzi
    600 g
  • filetti di salmone, freschi, senza pelle (120-200 g ciascuno)
    4
  • limone preferibilmente biologico, la scorza grattugiata e il succo
    1
  • di pepe, macinato fresco + q.b.
    1 pizzico
  • di scalogni a metà
    100 g
  • di burro + q.b.
    10 g
  • di funghi champignon a fette
    300 g
  • di vino bianco, secco
    50 g
  • di panna
    50 g
  • di formaggio fuso spalmabile (in triangoli)
    200 g
    200 g di formaggio fresco spalmabile, spalmabile (in triangoli)
  • di noce moscata grattugiata
    2 pizzichi

Wartości odżywcze na 1 porzioni

Kalorie 660 kcal / 2763 kJ
Białko 45 g
Tłuszcz 48 g
Węglowodany 27 g
Błonnik 4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...