Pennette allo zafferano e gamberetti
TM5

Pennette allo zafferano e gamberetti

4.5 (15 ocen)

Składniki

  • 1 spicchio di aglio
  • 45 g di olio extravergine di oliva
  • 40 g di vino bianco, secco
  • 200 g di gamberetti, sgusciati
  • 1 cucchiaino di sale + q.b.
  • 2 pizzico di pepe bianco, in polvere
  • 50 g di rucola
  • acqua q.b. fino ad arrivare a 700 g di liquidi
  • 1 bustina di zafferano
  • 350 g di pasta secca tipo mezze penne rigate

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
1891 kJ / 452 kcal
Białko
18.4 g
Węglowodany
64.8 g
Tłuszcz
14.3 g
Błonnik
2.6 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy