Pennette allo zafferano e gamberetti

Pennette allo zafferano e gamberetti

4.4 17 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 porzioni

Składniki

  • spicchio di aglio
    1
  • di olio extravergine di oliva
    45 g
  • di vino bianco, secco
    40 g
  • di gamberetti sgusciati
    200 g
  • di sale + q.b.
    1 cucchiaino
  • di pepe bianco, in polvere
    2 pizzico
  • di rucola
    50 g
  • acqua q.b. fino ad arrivare a 700 g di liquidi
  • di zafferano
    1 bustina
  • di pasta secca tipo mezze penne rigate
    350 g

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 452 kcal / 1891 kJ
Białko 18.4 g
Tłuszcz 14.3 g
Węglowodany 64.8 g
Błonnik 2.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...