Carciofi alla romana

Carciofi alla romana

1.0 1 ocena
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
4 porzioni

Składniki

  • carciofi
    4
  • limone
    1
  • di prezzemolo fresco le foglioline lavate e asciugate
    1 mazzetto
  • di aglio
    ½ - 1 spicchio
  • di sale
    1 pizzico
  • di olio extravergine di oliva
    40 g
  • di vino bianco, secco
    100 g
  • di acqua
    300 g
  • cubetto di dado per brodo vegetale (per 0,5 l)
    ½
    1 cucchiaino raso di brodo vegetale, fatto in casa

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 159.7 kcal / 668.5 kJ
Białko 3.1 g
Tłuszcz 10.2 g
Węglowodany 3.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...