Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 - 150 g di Parmigiano reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 2 pizzichi di pepe nero macinato
- 3 mazzetti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 2 melanzane (da 300 g l'una)
- 2 zucchine (da 130 g l'una)
- 2 cipolle bianche (da 120 g l'una)
- 500 g di acqua
- 10 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 1 spicchio di aglio
- 100 g di pangrattato + q.b.
- 10 foglie di basilico fresco, lavate ed asciugate
- 1 uovo
- 20 g di latte
- ½ cucchiaino di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1376.3 kJ / 329 kcal
- Białko
- 20.4 g
- Węglowodany
- 28.1 g
- Tłuszcz
- 15.8 g
- Błonnik
- 5.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Polpette di melanzane
45 min.
Tiramisù
5h 40min
Purè di patate
45 min.
Verdure ripiene
1h 20min
Pastella per fritti
1h
Polpette al sugo
45 min.
Mousse al cioccolato
3h 30 min.
Torta salata di spinaci
55 min.
Lasagne al pesto, patate e fagiolini
2h
Pesto alla genovese
20 min.
Parmigiana di melanzane
2h
Polpettone di carne ripieno di spinaci e formaggio
1h 15 min.