Ravioli di ricotta con sugo di melanzane

Ravioli di ricotta con sugo di melanzane

4.8 4 oceny
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 1 godz. 40 min
6 porzioni

Składniki

Impasto
  • di farina
    300 g
  • uova
    3
  • di olio extravergine di oliva
    10 g
Ripieno alla ricotta
  • di Parmigiano a pezzi (2-3 cm)
    100 g
    100 g di ricotta salata, a pezzi (2-3 cm)
  • di mascarpone
    100 g
  • di ricotta fresca vaccina, ben scolata dal siero
    250 g
  • di sale
    2 cucchiaini rasi
  • di pepe macinato fresco
    2 pizzichi
Sugo alle melanzane
  • di olio extravergine di oliva
    80 g
  • di timo fresco le foglioline lavate ed asciugate
    1 rametto
  • fili di erba cipollina fresca lavata ed asciugata
    5
  • di melanzane a dadini (1-2 cm)
    500 g
  • di pomodori a dadini (2-3 cm)
    20 g
  • di basilico le foglioline lavate ed asciugate + q.b. per decorare
    1 rametto
  • di sale
    1 cucchiaino
  • di pepe macinato fresco
    1 pizzico

Wartości odżywcze na 6 porzioni

Kalorie 562 kcal / 2351 kJ
Białko 21 g
Tłuszcz 36 g
Węglowodany 41 g
Błonnik 4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...