![Riso alle verdure con carne Riso alle verdure con carne](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/795431ED-0631-4D56-A99B-ACA9093B3BCA/Derivates/d839d30d-d30b-434b-8da0-e6ad4cc5c02c.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 350 g di riso a chicco lungo (v. Consigli)
- 1200 g di acqua
- 100 g di pancetta tesa di maiale
- 100 g di salsiccia di maiale, affumicata, essiccata
- 3 spicchi di aglio
- 150 g di carote, a pezzi
- 10 g di zenzero fresco, a fette sottili
- 30 g di olio neutro, ad esempio olio di girasole
- 400 g di bietole, a strisce sottili (2 mm)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2732 kJ / 653 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 73 g
- Tłuszcz
- 32 g
- Błonnik
- 5.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Riso al latte
1h
Risotto ai broccoli con parmigiano reggiano alle nocciole
40min
Pasta con salsa al tonno
30min
Minestrone
45min
Stufato di agnello
50min
Riso alle verdure
55 min
Paella di fagioli
Brak ocen
Treccia al burro a 6 capi
Brak ocen
Risotto ai porri con mele e formaggio di capra
40min
Fagiolini verdi all'aglio e zenzero
20min
Purè di patate nature
55 min
Crêpe
1h 15min