Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 200 g di farina
- 100 g di burro, freddo, a pezzi
- 70 g di acqua ghiacciata
- 1 cucchiaino di sale
Farcitura
- 450 g di patate, a pezzi
- 50 g di olio di oliva
- 1 cucchiaino di succo di limone
- ½ rametto di timo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 1 cucchiaino di sale
- ¼ di cucchiaino di pepe macinato
- 100 g di pancetta a cubetti
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 390 kJ / 93 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Błonnik
- 0.5 g
Alternatywne przepisy
Rösti alla bernese
40 min
Olive croccanti
1 godz. 30 min
Insalata di cetrioli con vinaigrette all’aneto (TM6)
Brak ocen
Grittibänz dolci
2h 15min
Insalata di pasta
35 min
Linguine al salmone e vodka
20min
Focaccine fantasia
2h 5 min
Lasagne di zucchine e merluzzo
1 Std.
Insalata di pasta con tonno e pesto
30 Min
Empanada di tonno
1h 10min
Girelle alle verdure
1 Std. 20 Min
Pasta al forno dell'alpigiano
50min