Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 200 g di farina
- 100 g di burro, freddo, a pezzi
- 70 g di acqua ghiacciata
- 1 cucchiaino di sale
Farcitura
- 450 g di patate, a pezzi
- 50 g di olio di oliva
- 1 cucchiaino di succo di limone
- ½ rametto di timo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 1 cucchiaino di sale
- ¼ di cucchiaino di pepe macinato
- 100 g di pancetta a cubetti
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 390 kJ / 93 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Błonnik
- 0.5 g
Alternatywne przepisy
Crostata di formaggio Gruviera
Brak ocen
Insalata di lenticchie
30min
Zuppa di mais con wienerli e bürli
25 min
Patate e bietole con uova affogate
45 min
Nasi goreng
Brak ocen
Spaghetti alla carbonara
30min
Insalata di salsiccia e formaggio
10 min
Maccheroni dell'alpigiano
30min
Linguine al pesto agrumato alle erbe
25 min
Involtini di pollo con pesto di pomodori secchi
50min
Quiche ai 4 formaggi
45 min
Zuppa di patate e lenticchie con speck
40 min