Petto di pollo con funghi e verdure

Petto di pollo con funghi e verdure

3.0 1 ocena
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
2 porzioni

Składniki

  • di acqua
    500 g
  • di sale
    2 cucchiaino
  • di patate pelate e tagliate pezzi (3-4 cm)
    300 g
  • petti di pollo senza pelle (150-200 g ciascuno), tagliati in piccole strisce (1 cm)
    2
  • limone preferibilmente biologico, la scorza tritata e il succo
    ½
  • di pepe nero macinato fresco
    1 pizzico
  • di scalogno
    50 g
  • di olio extravergine di oliva
    30 g
  • di funghi champignon tagliati a fatte
    75 g
  • di vino bianco, secco
    30 g
  • di panna di soia
    100 g
  • di funghi champignon tagliati a fette
    75 g
  • di noce moscata in polvere
    1 - 2 pizzichi
  • pepe nero macinato fresco + q.b.

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 606 kcal / 2535 kJ
Białko 53 g
Tłuszcz 30 g
Węglowodany 33 g
Błonnik 4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...