![Zuppa di cipolle Zuppa di cipolle](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/F3F402E5-07D2-42EF-96E4-544CCB323732/Derivates/0531E059-A2DA-4A79-B1F5-A6631004BFA5.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g di Gruviera a pezzi
- 500 g di cipolle a metà
- 20 g di burro
- 30 g di olio extravergine di oliva
- ½ cucchiaino di sale + q.b.
- 2 pizzichi di pepe nero macinato + q.b.
- 2 cucchiaini di farina (10 g)
- 200 g di vino bianco secco
- 800 g di acqua
-
1
dado per brodo di pollo (per 0,5 l di brodo)
lub 1 cucchiaino colmo di dado per brodo di pollo fatto in casa - 12 fette di baguette rafferme, o di altro pane con crosta croccante
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1034 kJ / 247 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 28 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Błonnik
- 2.7 g
Alternatywne przepisy
Zuppa di cipolle alla francese in crosta di sfoglia
1h 30min
Zuppa di cipolle
1小时
Zuppa di rape
30min
Insalata di sedano rapa e mele
10min
Vellutata di sedano rapa e mela
30min
Zuppa di porri con fette di pane al prosciutto e formaggio
35min
Torta di pane
1 Std. 20 Min
Zuppa di cipolle alla francese
5小时 30 分钟
Zuppa di cipolle di Cannara
1小时
Torta di carote
1h 10min
Vellutata di porri
40 分钟
Zuppa di cipolle al Parmigiano Reggiano
50min