Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g di Gruviera a pezzi
- 500 g di cipolle a metà
- 20 g di burro
- 30 g di olio extravergine di oliva
- ½ cucchiaino di sale + q.b.
- 2 pizzichi di pepe nero macinato + q.b.
- 2 cucchiaini di farina (10 g)
- 200 g di vino bianco, secco
- 800 g di acqua
-
1
dado di pollo per brodo (per 0.5 l)
lub 1 cucchiaino colmo di dado di pollo per brodo fatto in casa - 12 fette di pane tipo baguette rafferme, o di altro pane con crosta croccante
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1034 kJ / 247 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 28 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Błonnik
- 2.7 g
Alternatywne przepisy
Vellutata di porri e patate con speck croccante
40 Min
Vellutata di porri
40 Min
Zuppa di cipolle
1h
Vellutata di porri e patate (Bimby Friend)
1h
Crema di porri gratinata
50 Min
Zuppa di cipolle alla francese con Affettatutto Bimby® (TM6)
1h
Zuppa di cipolle alla francese
5 godz. 30 min
Zuppa di cipolle di Cannara
1h
Zuppa di porri con fette di pane al prosciutto e formaggio
35 Min
Porri in crema delicata
35 Min
Vellutata di sedano rapa e mela
30 Min
Zuppa di cipolle al Parmigiano Reggiano
50 Min