Zuppa di cipolle
TM31 TM5 TM6

Zuppa di cipolle

3.9 (15 ocen)

Składniki

  • 80 g di Gruviera a pezzi
  • 500 g di cipolle a metà
  • 20 g di burro
  • 30 g di olio extravergine di oliva
  • ½ cucchiaino di sale + q.b.
  • 2 pizzichi di pepe nero macinato + q.b.
  • 2 cucchiaini di farina (10 g)
  • 200 g di vino bianco secco
  • 800 g di acqua
  • 1 dado per brodo di pollo (per 0,5 l di brodo)
    lub 1 cucchiaino colmo di dado per brodo di pollo fatto in casa
  • 12 fette di baguette rafferme, o di altro pane con crosta croccante

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
1034 kJ / 247 kcal
Białko
9 g
Węglowodany
28 g
Tłuszcz
8 g
Błonnik
2.7 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy