Zuppa di cipolle

Zuppa di cipolle

3.9 16 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
6 porzioni

Składniki

  • di Gruviera a pezzi
    80 g
  • di cipolle a metà
    500 g
  • di burro
    20 g
  • di olio extravergine di oliva
    30 g
  • di sale + q.b.
    ½ cucchiaino
  • di pepe nero macinato + q.b.
    2 pizzichi
  • di farina (10 g)
    2 cucchiaini
  • di vino bianco, secco
    200 g
  • di acqua
    800 g
  • dado di pollo per brodo (per 0.5 l)
    1
    1 cucchiaino colmo di dado di pollo per brodo fatto in casa
  • di pane tipo baguette rafferme, o di altro pane con crosta croccante
    12 fette

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 247 kcal / 1034 kJ
Białko 9 g
Tłuszcz 8 g
Węglowodany 28 g
Błonnik 2.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...