![Pâté di vitello in gelatina Pâté di vitello in gelatina](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/d4224f039d635f2bc4ac615758b3b271/Derivates/aac9ca1fee226174364811b459cb135b4a1d943f.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 65 g di cipolla bianca a pezzi
- 70 g di lardo a pezzi
- 70 g di pancetta dolce, a cubetti
- 40 g di burro
- 500 g di fesa di vitello a pezzi (2x2cm)
- 1 cucchiaino raso di sale
- 2 pizzichi di pepe bianco macinato
- 150 g di vino bianco secco
- 5 rametti di timo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 5 rametti di maggiorana, le foglioline lavate ed asciugate
- 2 bacche di ginepro
- 220 g di burro fuso
- 20 g di Marsala
- 20 g di Cognac
Gelatina
- 1000 g di acqua
- 2 dadi per gelatina
- 40 g di Marsala
- 1 pizzico di sale
- cetriolini sott'aceto, a piacere (opcjonalnie)
- olive nere, a piacere (opcjonalnie)
- olive verdi, a piacere (opcjonalnie)
- capperi, a piacere (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1932.4 kJ / 461.9 kcal
- Białko
- 16.3 g
- Węglowodany
- 3.1 g
- Tłuszcz
- 39.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 16.6 g
- Błonnik
- 0.2 g
- Sód
- 349 mg
Alternatywne przepisy
Coppa di maiale al forno con mele e composta di cipolle
2小时
Lingua sottovuoto con salsa verde
16 godz. 30 min
Brasato al vino rosso a Cottura Lenta
13 Std.
Liquore alle pere
384 Std.
Polenta
1小时
Vitello tonnato
2hod. 45min
Faraona ripiena di salsiccia e nocciole con purè di patate
2h 30min
Goulash di maiale e cipolle a Cottura Lenta
3 Std.
Polpettone di riciclo
1小时
Crema di verdure invernale
50min
Lasagna radicchio e salsiccia
2小时
Torta di nocciole piemontese con zabaione
1h 30min