Crema di cetrioli con spiedini di gamberi

Crema di cetrioli con spiedini di gamberi

5.0 3 oceny
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 35 min
6 porzioni

Składniki

  • di olio extravergine di oliva
    40 g
  • di succo di limone, spremuto fresco
    2 cucchiai
  • di sale
    ½ cucchiaino
  • gamberi crudi sgusciati e privati del filo intestinale
    24
  • di cipolla a metà
    80 g
  • spicchi di aglio
    2
  • di cetrioli senza la buccia, a pezzi
    500 g
  • limone a fette, ognuna tagliata in quarti
    1
  • di acqua
    500 g
  • di dado per brodo vegetale
    1 cucchiaino colmo
    1 dado per brodo vegetale (dose per 0,5 l)
  • di pepe nero macinato
    ¼ di cucchiaino
  • di latte
    200 g
  • di farina tipo 00
    40 g
  • di aneto fresco (opcjonalnie) tritati
    2 cucchiai

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 175 kcal / 733 kJ
Białko 12 g
Tłuszcz 9 g
Węglowodany 10 g
Błonnik 1.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...