Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 spicchio di aglio
- 50 g di cipolle a metà
-
30
g di burro
lub 30 g di olio di oliva - 700 g di pomodori a metà
- 70 g di concentrato di pomodoro
- 1 cucchiaino di sale
- 1 cucchiaino di zucchero
-
1
cucchiaino di origano secco
lub 1 cucchiaino di erbe aromatiche miste secche - 500 g di acqua
-
1
dado per brodo (per 0,5 l di brodo)
lub 1 cucchiaino colmo di dado per brodo di carne o vegetale fatto in casa - 100 g di panna fresca
- 2 - 4 foglie di basilico fresco, lavate e asciugate
- 1 rametto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 790 kJ / 188 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Błonnik
- 3 g
Alternatywne przepisy
Crema di porri gratinata
50min
Vellutata di piselli
40 min
Vellutata di porri e patate con speck croccante
40 min
Crema di pomodoro
30min
Vellutata di pomodori
35 min
Zuppa Tom Kha Gai
35 min
Gazpacho con ciliegine di bufala
15 Min
Zuppa di porri con fette di pane al prosciutto e formaggio
35 min
Burrito
45 min
Crema di zucchine con dadolata di pomodori
40 min
Vellutata di porri
40 min
Vellutata di pomodoro e basilico
30min