Bundnerfleisch (zuppa d’orzo grigionese)

Bundnerfleisch (zuppa d’orzo grigionese)

4.7 20 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 55 min
4 porzioni

Składniki

  • di cipolla a metà
    80 g
  • di carota a pezzi (3 cm)
    60 g
  • di porro a pezzi (3 cm)
    100 g
  • di sedano rapa a pezzi (3 cm)
    100 g
  • di carne grigionese (Bündnerfleisch) a listarelle (2 cm)
    100 g
    100 g di bresaola, a listarelle (2 cm)
  • di burro
    30 g
  • di orzo perlato
    80 g
  • di acqua
    900 g
  • dadi per brodo vegetale
    2
  • di panna (30-40% di grassi)
    100 g
  • di sale
    1 pizzico
  • di pepe macinato
    1 pizzico
  • di prezzemolo fresco tritato
    ½ mazzetto

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 273 kcal / 1137 kJ
Białko 9 g
Tłuszcz 17 g
Węglowodany 19 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...