Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 750 g di vino rosso
-
100
g di vino Porto
lub 100 g di acqua - 250 g di acqua
- 350 g di zucchero
- 2 stecche di cannella
- 2 bacche di anice stellato
- 2 pezzi di scorza di arancia (1x3 cm circa)
- 4 pere Kaiser o coscia (circa 180 g l'una), sbucciate
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2645 kJ / 631 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 116 g
- Tłuszcz
- 0 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 6 g
- Sód
- 12 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Giardiniera in agrodolce sottovuoto
3h
Pere al vino rosso
3 Std. 20 Min
Cappello del prete Sottovuoto con salsa verde
5 godz. 30 min
Mele sottovuoto alla cannella
1 Std. 50 Min
Zabaione
15 Min
Mele a Cottura Lenta con crumble di frutta secca
2 Std. 30 Min
Pere a Cottura Lenta con salsa al cioccolato
4h 30min
Pesche a cottura lenta gratinate al cioccolato e amaretto
2 Std. 30 Min
Sugoli di uva
1sa
Pere sottovuoto alla cannella
2 Std. 5 Min
Vitello tonnato sottovuoto
5h
Guancia di maiale sottovuoto al vino rosso
8 godz. 45 min