![Pere al vino rosso a Cottura Lenta Pere al vino rosso a Cottura Lenta](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/35b06fc2-c8f4-415a-a3d3-49bd16fa884e/Derivates/faa9e7a0-3891-4672-8acf-58e13e04f262.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 750 g di vino rosso
-
100
g di vino Porto
lub 100 g di acqua - 250 g di acqua
- 350 g di zucchero
- 2 stecche di cannella
- 2 bacche di anice stellato
- 2 pezzi di scorza di arancia (1x3 cm circa)
- 4 pere Kaiser o coscia (circa 180 g l'una), sbucciate
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2645 kJ / 631 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 116 g
- Tłuszcz
- 0 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 6 g
- Sód
- 12 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Castagne alla valdostana
13 godz. 10 min
Flan al topinambur
40min
Pere al vino con crema inglese
4 godz. 30 min
Pere al vino rosso
3 godz. 20 min
Pere al vino rosso
3 godz. 20 min
Ananas insaporito (400 g)
20 Min
Mini bonet
2 Std.
Mele a Cottura Lenta con crumble di frutta secca
2hod. 30min
Bonèt
2 Std.
Bagna cauda
35 min
Polenta al formaggio
1hod.
Zabaione (TM6)
15 Min