Risotto ai porri con mele e formaggio di capra

Risotto ai porri con mele e formaggio di capra

4.3 7 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 porzioni

Składniki

  • di porri a pezzi (3 cm)
    350 g
  • spicchio di aglio
    1
  • di olio di oliva
    1 cucchiaio
  • di riso per risotto (ad es. Carnaroli, cottura: 20 minuti)
    300 g
  • di succo di mela
    400 g
  • di acqua
    300 g
  • cubetti di dado per brodo vegetale (per 0,5 l)
    2
  • mele rosse, a fettine
    2
  • di formaggio di capra (Tendre Bûche), 150 g a pezzi (1 cm), 150 g a fette
  • di burro, non salato a pezzi
    20 g
  • di pepe
    4 pizzichi

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 603 kcal / 2531 kJ
Białko 17.5 g
Tłuszcz 38 g
Węglowodany 45 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...