Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 350 g di porri, a pezzi (3 cm)
- 1 spicchio di aglio
- 1 cucchiaio di olio di oliva
- 300 g di riso per risotto (ad es. Carnaroli, cottura: 20 minuti)
- 400 g di succo di mela
- 300 g di acqua
- 2 cubetti di dado per brodo vegetale (per 0,5 l)
- 2 mele rosse, a fettine
- di formaggio di capra (Tendre Bûche), 150 g a pezzi (1 cm), 150 g a fette
- 20 g di burro, non salato, a pezzi
- 4 pizzichi di pepe
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2531 kJ / 603 kcal
- Białko
- 17.5 g
- Węglowodany
- 45 g
- Tłuszcz
- 38 g
Alternatywne przepisy
Asparagi con salsa olandese allo yogurt
30 Min
Risotto alla milanese
30 Min
Zuppa di porri con fette di pane al prosciutto e formaggio
35 Min
Zuppa di barbabietole
45 Min
Zuppa di zucca e mela con petto di pollo
40 Min
Zuppa di asparagi e aneto
25 Min
Vellutata di verdure
40 Min
Zuppa di farina alla basileese
1 Std. 10 Min
Minestra di carote e menta
35 Min
Risotto con carote e endivia belga
40 Min
Zuppa di zucca
35 Min
Vellutata di finocchio e carote
40 Min