Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 170 g di riso, integrale
- 30 g di seme di lino
- 1500 g di acqua
- 300 g di lenticchie, rosse, secche, a metà
- margarina,vegana , per ungere lo stampo
- 300 g di carote, tagliate a pezzi
- 150 g di peperone rosso, tagliato a pezzi
- 100 g di cipolla, tagliata a metà
- 30 g di olio di oliva
- 1 cucchiaino di sale
- ½ cucchiaino di pepe macinato
- 1 cucchiaino di paprica dolce
- 1 cucchiaino di curry in polvere
- 50 g di senape
- 40 g di ketchup
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 644 kJ / 154 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 22 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Błonnik
- 4.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Curry di lenticchie
50 min
Insalata di verdure in stile Thermomix®
10 min
Soufflé di formaggio di capra, salsa allo yogurt e porri
45 min
Couscous di cavolfiore
Brak ocen
Blinis ai ceci e pomodori
30 min
Insalata di sedano rapa e mele
10 min
Tartare di verdure
25min
Curry indiano di verdure
1 Std. 10 Min
Hamburger di broccoli con salsa di rapanello
1 Std.
Peperoni con tofu e fagioli
1 Std.
Zuppa asiatica vegana con tofu
1 godz. 30 min
Curry di cavolfiore e lenticchie
45 min