![Amaranth Crispbread Amaranth Crispbread](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/d574a59ceddfd0d516b278f74ac6656f/Derivates/9e11bb084de18b7140527d3f63250bbb3d5ad803.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g amaranth grains
- 50 g polenta
- 250 g sparkling mineral water
- 1 pinch fine sea salt
- sea salt flakes, for sprinkling (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 165.7 kJ / 39.6 kcal
- Białko
- 1.4 g
- Węglowodany
- 6.9 g
- Tłuszcz
- 0.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.2 g
- Błonnik
- 0.7 g
- Sód
- 14.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cashew Butter
50min
Vegan Butter
2h
Buckwheat Crispbread
1 godz. 30 min
Leftover Vegetable Houmous
10 min
Seed and Nut Bread
1 godz. 30 min
Cream cheese spread with radishes
5min
Vegan Coconut Cake
50min
Almond Milk
6u. 10min
Roasted Parsnip and Chestnut Pâté
2h 45min
Cauliflower Pithivier in Gluten-free Cheddar Puff Pastry
2h 10 min
Crusty Spelt Bread
2 Std. 20 Min
Red Cabbage Salad with Figs and Gorgonzola
10 min