![Buckwheat Crispbread Buckwheat Crispbread](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/64b5d7eb6ed6bf16f0e45cbf926fbdd2/Derivates/ccb7faddd9ac80713751132052bc19e1351bf9e7.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g buckwheat grains (see tip)
- 30 g oat bran (see tip)
- 50 g rolled oats (see tip)
- 30 g amaranth grains, puffed (see tip)
- 100 g mixed seeds (e.g. sesame, poppy, chia, flax, sunflower, pumpkin)
- 30 g sunflower oil
- 250 g water
- ½ - 1 tsp fine sea salt, to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 685.5 kJ / 163.8 kcal
- Białko
- 5.3 g
- Węglowodany
- 18.3 g
- Tłuszcz
- 9.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.1 g
- Błonnik
- 3.5 g
- Sód
- 176.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Buckwheat, Almond and Seed Bread
2 godz.
Vegan Butter
2 godz.
Hummus with Peas and Beans
25 Min
Vegan Brioche with Dried Fruit and Nuts
2 godz. 15 min
Amaranth Crispbread
1 godz. 15 min
Gluten-free Date, Apple and Walnut Tea Bread
1 godz. 30 min
Focaccia with Roasted Grapes and Taleggio
2 godz.
Coconut butter
5min
Gluten-free Aubergine and Walnut Tart
1 Std.
Swedish 'Meatballs' with Cauliflower Purée and Gravy
1 godz. 40 min
Vegan Mango and Coconut Panna Cotta with Oat Crumble
2 godz. 40 min
Broccoli Fritters with Radish Salad and Lemon Quinoa
1 Std.