Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 - 4 red peppers (250-300 g each, see tip)
- 2 garlic cloves
- 2 tsp dried basil
- 100 g carrots, peeled, cut in pieces (2 cm)
- 1 - 2 pinches ground black pepper, to taste
- 150 g pitted green olives
- 60 g sun-dried tomatoes, preserved in oil, drained
- 30 g anchovy fillets, in oil, drained
- 500 g mixed minced meat (e.g. beef and pork)
- 80 g red wine
- 150 g brown onions, quartered
- 50 g olive oil
- 1 tsp sweet paprika
- 400 g tinned chopped tomatoes
- 60 g raisins
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1934.8 kJ / 462.4 kcal
- Białko
- 20 g
- Węglowodany
- 26.2 g
- Tłuszcz
- 31.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 19.1 g
- Błonnik
- 5.8 g
- Sód
- 659.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Parsnip Soup with Caramelised Onions
55 min
Pork Tenderloin and Roasted Sweet Potatoes with Port Sauce (TM6)
1 Std. 40 Min
Cassoulet with Duck and Extra Veg
1h
Ras el Hanout Beef with Couscous and Courgettes
30 min
Irish soda bread
45 min
Cucumber Salad with Dill and Sour Cream Dressing (TM6)
10min
Potato and Celeriac Gratin
1h 10 min
Vegetable and Nettle Cream Soup with Aromatic Granola
1h 15 min
Stuffed Pork Fillet with Celery and Potato Purée
55 min
Fish Pie with Salsa Verde-laced Béchamel
1 Std. 40 Min
Serrano Ham and Asparagus Soup
45 min
Maple and Pecan Steamed Puddings
1h 25 min