![Gluten-free Vegan Lasagne Gluten-free Vegan Lasagne](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/babf7fe336fa282cc1a7c7e899756903/Derivates/98ccd4645bd1d58330a305553159660e86f5bfe0.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Breadcrumbs
- 80 g gluten-free bread, stale, torn in pieces
- 1 garlic clove
- 3 - 4 sprigs fresh parsley, leaves only, to taste
Bolognese Sauce
- 1 garlic clove
- 200 g onions, quartered
- 300 g carrots, peeled, cut in pieces (2 cm)
- 30 g olive oil
- 1 tsp sweet paprika
- 800 g tinned chopped tomatoes
- 125 g soya mince
- 100 g water
- 90 g tomato purée
- 60 g raisins (opcjonalnie)
- ½ tsp fine sea salt
- ½ tsp ground black pepper
- 1 tsp dried oregano
- 1 ½ tsp dried basil
- 1 pinch ground cinnamon
Buckwheat Pasta
- 350 g buckwheat flour
- 180 g water
- ¼ tsp fine sea salt
Vegan Béchamel Sauce
- 750 g soya milk
- 50 g cornflour
- 10 g olive oil
- 1 pinch ground nutmeg
- ½ tsp fine sea salt
- 1 - 2 pinches ground black pepper, to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1588 kJ / 379.5 kcal
- Białko
- 19 g
- Węglowodany
- 60.2 g
- Tłuszcz
- 8.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.1 g
- Błonnik
- 11.6 g
- Sód
- 553 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Vegan Lentil Lasagne
2h 20min
Mexican Quinoa Salad
30 min
Black Bean and Avocado Wrap
15 min
Carrot and Sesame Burgers
1h 15min
Lentil Roast with Sweet Potato and Celeriac Purée
1h
Creamy Pea Soup
40min
Nut Bread
1h 20min
Vegan Mushroom Bowls
1h 20min
Vegan Paella with Smoked Tofu
25 min
Sweet Potato Pizza
1 Std. 5 Min
Quick Vegetable Sauté and Peanut Sauce
30 min
Vegan Chickpea and Mushroom Stew
30 min