Urządzenia i Akcesoria
Gluten-free Vegan Lasagne
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
8 portions
Składniki
Breadcrumbs
-
gluten-free bread stale, torn in pieces80 g
-
garlic clove1
-
fresh parsley leaves only, to taste3 - 4 sprigs
Bolognese Sauce
-
garlic clove1
-
onions quartered200 g
-
carrots peeled, cut in pieces (2 cm)300 g
-
olive oil30 g
-
sweet paprika1 tsp
-
tinned chopped tomatoes800 g
-
soya mince125 g
-
water100 g
-
tomato purée90 g
-
raisins (opcjonalnie)60 g
-
fine sea salt½ tsp
-
ground black pepper½ tsp
-
dried oregano1 tsp
-
dried basil1 ½ tsp
-
ground cinnamon1 pinch
Buckwheat Pasta
-
buckwheat flour350 g
-
water180 g
-
fine sea salt¼ tsp
Vegan Béchamel Sauce
-
soya milk750 g
-
cornflour50 g
-
olive oil10 g
-
ground nutmeg1 pinch
-
fine sea salt½ tsp
-
ground black pepper to taste1 - 2 pinches
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
553 mg
Białko
19 g
Kalorie
1588 kJ /
379.5 kcal
Tłuszcz
8.3 g
Błonnik
11.6 g
Tłuszcz nasycony
1.1 g
Węglowodany
60.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Padrón Pepper Pesto
4 godz. 15 min
Dairy-free Cashew Nut Spread
12 godz. 10 min
Vegan Butter
2 godz.
Vegan moussaka
1 godz. 50 min
Broad Bean Vegetarian Persian Patties (Kibbeh)
1 godz. 40 min
Seitan Pie
2 godz. 10 min
Chocolate Quinoa Porridge
25 min
Roasted Red Pepper and Parsley Pesto
5 min
Seitan Chilli
25 min
Sweet or Savoury Buckwheat Pancakes
35 min
Chocolate Chia Pudding
10 min
Creamy Vegan Broccoli and Cheese Soup
1 godz. 15 min