Avocado and Cashew Chocolate Mousse

Avocado and Cashew Chocolate Mousse

4.2 31 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 5 min
4 portions

Składniki

  • bananas peeled, sliced (1 cm) then frozen
    180 g
  • ripe avocados quartered (approx. 2 large avocados)
    190 g
  • cacao powder
    40 g
  • date syrup
    40 g
  • cashew butter
    60 g
  • lime juice only
    ½
  • natural vanilla extract
    1 tsp
  • fine sea salt
    1 pinch
  • fresh raspberries for serving
    12
  • double cream (opcjonalnie) for serving
    40 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 289 kcal / 1208 kJ
Białko 7.6 g
Tłuszcz 18.3 g
Węglowodany 23.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...