Wersje kompatybilne
Smoked Salmon, Courgette and Spinach Flatbread
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 240 g water
- 1 tsp sugar
-
2
tsp dried instant yeast
lub 20 g fresh yeast, crumbled - 400 g gluten-free plain white flour (see tip), plus extra for dusting
- 30 g olive oil, plus extra for greasing
- ½ tsp bicarbonate of soda
- ¼ tsp fine sea salt, plus 1-2 pinches to taste
- 30 g unsalted butter, diced
- 100 g fresh baby spinach, plus extra for serving
- ½ tsp lemon juice
- 3 pinches ground black pepper
- 150 g crème fraîche
- 300 g courgettes, diced (1 cm)
- 300 g cherry tomatoes, halved
- 100 g smoked salmon, thinly sliced, for serving
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 1552 kJ / 371 kcal
- Białko
- 9.1 g
- Węglowodany
- 53.2 g
- Tłuszcz
- 16.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.2 g
- Błonnik
- 8.3 g
- Sód
- 273 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mushroom Bolognese with Courgette Noodles
50 min
Courgette and Potato Parmigiana (TM6)
1h 15min
Mediterranean Herb Baked Fish (TM5)
45 min
Italian Ditalini Vegetable Soup (TM5)
40 min
Fish and Avocado Loaf
2h
Couscous Cake with Fruit
1 Std. 50 Min
Kale, Potato, Celeriac and Stilton Pie
2h
Courgette and Potato Parmigiana (TM5)
1h 15min
Root Veggie Gratin with Blue Cheese
1 godz. 30 min
Leek and Potato Soup With Soya or Beef Mince
50 min
Tomato and Haddock Rice
50 min
Prawn Pasta with Rocket Pesto
55 min