Dahi Wali Macchi (Haddock Baked in Yoghurt)

Dahi Wali Macchi (Haddock Baked in Yoghurt)

3.8 13 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
6 portions

Składniki

  • onions sliced (3 mm)
    200 g
  • haddock fillets thick cut, skinless, boneless
    600 g
  • fresh root ginger peeled, cut in round slices (2 mm)
    10 g
  • plain yoghurt
    425 g
  • ground cumin
    2 tsp
  • sugar
    1 tsp
  • fine sea salt
    1 ½ tsp
  • cayenne pepper
    ½ tsp
  • ground black pepper
    ¼ tsp
  • garam masala
    ¼ tsp
  • ground coriander
    2 Tbsp
  • lemon juice
    2 Tbsp
  • vegetable oil
    50 g
  • unsalted butter
    40 g
  • fresh coriander leaves only, for garnishing
    2 sprigs

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 314 kcal / 1313 kJ
Białko 23.8 g
Tłuszcz 18.8 g
Węglowodany 12.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...