Wersje kompatybilne
Gluten-free Beetroot Blinis with Horseradish Cream and Crayfish
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Beetroot Blinis
- 2 medium eggs, separated
- 280 g cooked beetroot, peeled, cut in pieces (2 cm)
- 170 g plain yoghurt
- 120 g buckwheat flour
- 1 tsp gluten free baking powder
- ½ tsp fine sea salt
- 2 pinches ground black pepper
- 1 Tbsp olive oil, for frying, plus extra as needed
Horseradish Cream
- 6 sprigs fresh parsley, leaves only
- 100 g crème fraîche
- ½ Tbsp creamed horseradish
- ¼ tsp fine sea salt
- 1 pinch ground black pepper
Assembly
- 100 g crayfish tails, cooked
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 148 kJ / 36 kcal
- Białko
- 1.6 g
- Węglowodany
- 3 g
- Tłuszcz
- 1.8 g
- Błonnik
- 0.5 g
Alternatywne przepisy
Porridge with Pear Compote
25min
Green Goodness Soup
10min
Vegan Mango and Coconut Panna Cotta with Oat Crumble
2 Std. 40 Min
Duck with Blackberry Sauce and Celeriac Mash
40min
Lemon and Roasted Garlic Speltotto
2h
Curried Squash Galette
1h 20min
Summer Pudding
8 godz. 30 min
Salmon Gravadlax with Buckwheat Blinis
48 Std.
Jerusalem Artichoke Soup with Truffle Oil and Parmesan Crisps
1h 15min
Prune and Sausage-stuffed Pork Fillet
1h 20min
Overnight Oats with a Peach Compote
8 godz. 45 min
Pear and Blueberry Crumble
45min