Wersje kompatybilne
Gluten-free Beetroot Blinis with Horseradish Cream and Crayfish
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Beetroot Blinis
- 2 medium eggs, separated
- 280 g cooked beetroot, peeled, cut in pieces (2 cm)
- 170 g plain yoghurt
- 120 g buckwheat flour
- 1 tsp gluten free baking powder
- ½ tsp fine sea salt
- 2 pinches ground black pepper
- 1 Tbsp olive oil, for frying, plus extra as needed
Horseradish Cream
- 6 sprigs fresh parsley, leaves only
- 100 g crème fraîche
- ½ Tbsp creamed horseradish
- ¼ tsp fine sea salt
- 1 pinch ground black pepper
Assembly
- 100 g crayfish tails, cooked
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 148 kJ / 36 kcal
- Białko
- 1.6 g
- Węglowodany
- 3 g
- Tłuszcz
- 1.8 g
- Błonnik
- 0.5 g
Alternatywne przepisy
Gluten-free Bread Sauce
35 min
Pimm's Jelly with Cucumber Sorbet
4 godz. 25 min
Cranberry Chutney
25 min
Classic Zabaglione
15 Min
Poached Egg Pots with Smoked Salmon and Avocado Salsa
30 Min
Parsnip Blinis with Stilton, Walnuts and Honey
2 Std. 20 Min
Beetroot Gravadlax
48 godz. 20 min
Red Pepper Houmous
5 Min
Duck with Blackberry Sauce and Celeriac Mash
40 Min
Gluten-free Christmas Cake
732 Std. 30 Min
Limoncello Tarts
3 godz. 15 min
Banana Ice Cream with Salted Caramel Sauce
15 Min