Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 carciofi
- 1 limone
- 1 mazzetto di prezzemolo, le foglioline lavate ed asciugate
- ½ - 1 spicchio di aglio
- 1 pizzico di sale
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 100 g di vino bianco, secco
- 300 g di acqua
-
½
cubetto di dado per brodo vegetale (per 0,5 l)
lub 1 cucchiaino raso di dado per brodo vegetale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 519 kJ / 124 kcal
- Białko
- 4.1 g
- Węglowodany
- 3.9 g
- Tłuszcz
- 10.3 g
Alternatywne przepisy
Carciofi alla maremmana
40 min
Seppie con i piselli
35 Min
Marmellata di albicocche per la dispensa
Brak ocen
Trito di cipolle
5 Min
Contorno di peperoni al vapore
40 min
Spezzatino di manzo con piselli e patate
1 godz. 30 min
Orata al sale
40 min
Arrosto di vitello in crosta di erbe aromatiche con patate e verdure
3h
Carciofi alla romana
50 min
Insalata di cavolfiori e patate con noci
40 min
Salsa di pomodoro per tutti i giorni
30 min
Calamari alla marchigiana
35 Min