Cavolfiori gratinati

Cavolfiori gratinati

4.6 17 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
6 porzioni

Składniki

  • di Gruviera a pezzi (2-3 cm)
    200 g
  • di acqua
    500 g
  • cavolfiore (circa 1000 g) tagliato in cimette
    1
  • di farina
    50 g
  • di burro
    40 g
  • di latte
    500 g
  • di sale + q.b.
    ½ cucchiaino
  • di pepe bianco, in polvere + q.b.
    2 pizzichi
  • di noce moscata grattugiata (opcjonalnie)
    1 - 2 pizzichi

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 305 kcal / 1273 kJ
Białko 17 g
Tłuszcz 20 g
Węglowodany 14 g
Błonnik 5.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...