Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g di Gruviera a pezzi (2-3 cm)
- 500 g di acqua
- 1 cavolfiore (circa 1000 g) tagliato in cimette
- 50 g di farina
- 40 g di burro
- 500 g di latte
- ½ cucchiaino di sale + q.b.
- 2 pizzichi di pepe bianco, in polvere + q.b.
- 1 - 2 pizzichi di noce moscata grattugiata (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1273 kJ / 305 kcal
- Białko
- 17 g
- Węglowodany
- 14 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Błonnik
- 5.1 g
Alternatywne przepisy
Purè di patate
50 min
Funghi all'aglio
20min
Purea di patate
45min
Cavolfiore gratinato
55 min
Frittata
35 min
Impasto per pizza
1 godz.
Polpette al sugo
45min
Insalata di fagiolini con pancetta
40min
Cavoletti di Bruxelles con pancetta e mandorle
40min
Fagiolini al pomodoro
55 min
Frittata di zucchine
40min
Torta di mele
1h 30min