Carciofi alla romana

Carciofi alla romana

3.4 5 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
4 porzioni

Składniki

  • carciofi
    4
  • limone
    1
  • di prezzemolo fresco le foglie lavate ed asciugate
    1 mazzetto
  • spicchio di aglio
    ½ - 1
  • di sale
    1 pizzico
  • di olio extravergine di oliva
    40 g
  • di vino bianco, secco
    100 g
  • di acqua
    300 g
  • cubetto di dado per brodo vegetale (dose per 0,5 l)
    ½
    1 cucchiaino di dado per brodo vegetale, fatto in casa

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 124 kcal / 519 kJ
Białko 4.1 g
Tłuszcz 10.3 g
Węglowodany 3.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...