Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 - 2 limoni, preferibilmente biologici, la scorza e il succo
- 80 g di olio extravergine di oliva
- ¾ di cucchiaino di sale
- 1 ½ cucchiaino di pepe nero macinato
-
4
filetti di rombo (120-200 g ciascuno)
lub 4 filetti di pesce bianco (120-200 g ciascuno) - 200 g di verdure miste (carote, zucchine, gambo di sedano, rape) a pezzi
- 6 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 500 g di acqua
- 400 g di patate, pelate e a fette (3 mm)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1693 kJ / 404 kcal
- Białko
- 30 g
- Węglowodany
- 19 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Błonnik
- 2.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Fagiolini verdi con timo
1h 10min
Pesce al vapore con verdure miste
1h 15min
Asparagi con patate
50 min
Orata al sale
40min
Meringhe dell'Emmental
2 Std. 15 Min
Muffin di mela e limone al vapore
1 Std. 5 Min
Salmone con asparagi e grano
40min
Filetti di pesce persico con polenta di mais fresco
1 Std. 5 Min
Lasagne di zucchine e merluzzo
1h
Pollo ai peperoni
1 Std. 5 Min
Verdure al vapore
20 Min
Fagiolini al pomodoro
55 Min