Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g d'oignon, coupé en quatre
- 400 g de parures d'asperge (épluchures et queues) (2 bottes)
- du sel
- du poivre moulu
- 550 g d'eau
- 2 c. à soupe de ricotta
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 125 kJ / 30 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 1 g
Alternatywne przepisy
Asperges et pommes de terre sauce hollandaise
50min
Soupe de chou-fleur, chapelure aux anchois
25min
Kouglof alsacien
17 Std. 10 Min
Velouté d'asperge
30min
Velouté d'asperges blanches et cerfeuil
3h 35min
Velouté d'asperge au cerfeuil
30min
Velouté de roquette, pommes de terre et œuf mollet
55min
Velouté d'asperges vertes aux pignons pimentés
1sa 10 dk
Verrines de crème d'asperges
2 godz. 35 min
Fanes de radis en velouté et chorizo croustillant
40min
Velouté de fanes de radis, quenelle au chèvre frais
40min
Soupe à l'oignon gratinée
30min