Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g d'oignon, coupé en quatre
- 400 g de parures d'asperge (épluchures et queues) (2 bottes)
- du sel
- du poivre moulu
- 550 g d'eau
- 2 c. à soupe de ricotta
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 125 kJ / 30 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 1 g
Alternatywne przepisy
Velouté de mâche et panais
30 min
Pêches à la vapeur
25 min
Velouté d'asperges vertes aux pignons pimentés
1 godz. 10 min
Velouté d'asperges blanches et cerfeuil
3h 35min
Purée de céleri
25 min
Asperges et pommes de terre sauce hollandaise
50 min
Velouté d'asperge au cerfeuil
30 min
Sauce marchand de vin
1h 15min
Coulis de tomates
35 min
Velouté de fanes de radis, quenelle au chèvre frais
40 min
Beurre d'escargot
10min
Fanes de radis en velouté et chorizo croustillant
40 min