Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Le croquant aux noix
- 100 g de cerneaux de noix
- 30 g de beurre doux
- 10 g de crème
- 30 g de sucre roux
La purée de potiron
- 750 g de chair de potiron (p. ex. courge muscade ou hokkaido), coupée en morceaux
- 200 g de sucre en poudre
- 2 clous de girofle
-
40
g de jus d'orange
lub 30 g de jus de citron - 5 biscuits au beurre
-
150
g de crème fouettée turque (kaymak)
lub 150 g de crème double
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1794 kJ / 430 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 50 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Błonnik
- 3.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Soupe de butternut et gingembre
35min
Soupe au potiron
50min
Purée de patates douces au gingembre, sauce airelles-dattes
55min
Soupe de butternut aux épices et terrine de campagne sur tartines
55min
Purée de patate douce, œufs cocotte aux champignons
50min
Compote pomme-vanille et biscuits moelleux coco
1u.
Compotée d'oignons, poires et truffe
30min
Soupe de patate douce au lait de coco et curry
25min
Mousses au chocolat
3h 20min
Velouté de butternut, carottes et poireaux
40min
Purée de légumes racines au romarin
45 min
Purée de pomme de terre et merguez
55min