Purée de potiron avec croquant aux noix
TM6 TM5

Purée de potiron avec croquant aux noix

3.9 (7 ocen)

Składniki

Le croquant aux noix

  • 100 g de cerneaux de noix
  • 30 g de beurre doux
  • 10 g de crème
  • 30 g de sucre roux

La purée de potiron

  • 750 g de chair de potiron (p. ex. courge muscade ou hokkaido), coupée en morceaux
  • 200 g de sucre en poudre
  • 2 clous de girofle
  • 40 g de jus d'orange
    lub 30 g de jus de citron
  • 5 biscuits au beurre
  • 150 g de crème fouettée turque (kaymak)
    lub 150 g de crème double

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
1794 kJ / 430 kcal
Białko
5 g
Węglowodany
50 g
Tłuszcz
23 g
Błonnik
3.7 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy