
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Le croquant aux noix
- 100 g de cerneaux de noix
- 30 g de beurre doux
- 10 g de crème
- 30 g de sucre roux
La purée de potiron
- 750 g de chair de potiron (p. ex. courge muscade ou hokkaido), coupée en morceaux
- 200 g de sucre en poudre
- 2 clous de girofle
-
40
g de jus d'orange
lub 30 g de jus de citron - 5 biscuits au beurre
-
150
g de crème fouettée turque (kaymak)
lub 150 g de crème double
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 430 kcal / 1794 kJ
- Białko
- 5 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Węglowodany
- 50 g
- Błonnik
- 3.7 g