Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Le croquant aux noix
- 100 g de cerneaux de noix
- 30 g de beurre doux
- 10 g de crème
- 30 g de sucre roux
La purée de potiron
- 750 g de chair de potiron (p. ex. courge muscade ou hokkaido), coupée en morceaux
- 200 g de sucre en poudre
- 2 clous de girofle
-
40
g de jus d'orange
lub 30 g de jus de citron - 5 biscuits au beurre
-
150
g de crème fouettée turque (kaymak)
lub 150 g de crème double
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1794 kJ / 430 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 50 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Błonnik
- 3.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Compote de banane aux épices
30min
Purée de patate douce, œufs cocotte aux champignons
50min
Sorbet à la framboise
15 Min
Compote pomme-vanille et biscuits moelleux coco
1 Std.
Purée d'aubergines et de pois chiches
1 godz. 5 min
Ballotine de foie gras sous-vide et purée de carotte-pomme de terre
1 Std.
Mijoté de lapin et purée de patate douce
1 godz. 5 min
Riz Pilaf
40min
Sorbet fraise, pastèque et cerise
12h 5min
Purée de patates douces au gingembre, sauce airelles-dattes
55 min
Gâteau chocolat-courgette sans beurre
1 Std.
Purée de légumes racines au romarin
45min