Wersje kompatybilne
Asperge et saumon sauce hollandaise
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g d'eau
- 800 g d'asperges blanches, écussonnées
- 4 pavés de saumon frais (130 g env. chacun)
- 200 g de beurre, coupé en morceaux
- 2 jaunes d'œufs
- 2 c. à soupe de jus de citron
- 2 pincées de sel
- 2 pincées de poivre blanc moulu
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3140.8 kJ / 757.8 kcal
- Białko
- 44.3 g
- Węglowodany
- 2.8 g
- Tłuszcz
- 62.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 33.5 g
- Błonnik
- 3.3 g
- Sód
- 728.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Poireaux vinaigrette à l’orange, croûtons et chèvre frais
50 dk
Asperges tièdes en salade et œuf poché
1sa
Asperges à la flamande
25 dk
Asperges et pommes de terre sauce hollandaise
50 dk
Asperges accompagnées de pommes de terre
50 dk
Financiers aux asperges vertes et oranges
1sa
Asperges sauce mousseline
1sa
Asperges et sabayon à l'estragon
1sa
Asperges et jambon sauce hollandaise
1sa
Asperges sauce à l'orange
55 dk
Lieu et pommes de terre vapeur, sauce beurre blanc au citron vert
40 dk
Fond d'artichaut à la framboise
1sa 10 dk