Wersje kompatybilne
Foie gras vapeur aux épices, abricots secs et pruneaux
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 - 500 g de foie gras de canard cru (1 lobe)
- 7 g de sel
- poivre moulu
- 80 g d'abricots secs, coupés en quatre
- 60 g de pruneaux dénoyautés, coupés en quatre
- 1 c. à café bombée de quatre-épices
- 800 g d'eau
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3330 kJ / 796 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 20 g
- Tłuszcz
- 79 g
Alternatywne przepisy
Soupe de champignons, amande et fruits secs
35min
Tagliatelle fraîches aux cèpes
1 Std.
Beignets de crevettes et de patates douces
1 Std.
Velouté de champignons et noisettes XXL
40min
Fiadone au citron
3h 50min
Gaspacho de tomate aux croûtons persillés
20 Min
Calamars sous-vide
4h 15min
Petit gâteau à l'orange amère et à l'huile d'olive
45min
Pommes en croûte feuilletée
2 Std. 30 Min
Recette du chef Eric Guérin : Lotte champignons noisettes, panais, jus de champignon sarrasin et condiment ail
1 Std. 30 Min
Riz à la noix de coco (arroz con coco)
35min
Masfouf (graines de couscous aux fruits secs)
1 Std. 20 Min