
Wersje kompatybilne
Foie gras vapeur aux épices, abricots secs et pruneaux
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 - 500 g de foie gras de canard cru (1 lobe)
- 7 g de sel
- poivre moulu
- 80 g d'abricots secs coupés en quatre
- 60 g de pruneaux dénoyautés coupés en quatre
- 1 c. à café bombée de quatre-épices
- 800 g d'eau
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 796 kcal / 3330 kJ
- Białko
- 8 g
- Tłuszcz
- 79 g
- Węglowodany
- 20 g