Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g d'eau
- 800 g d'asperges blanches, nettoyés
- 70 g de vin blanc
- 6 jaunes d'œufs
- du sel
- du poivre moulu
- 1 c. à café bombée d'estragon frais, haché
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 503 kJ / 120.2 kcal
- Białko
- 7.7 g
- Węglowodany
- 9.1 g
- Tłuszcz
- 5.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 4.2 g
- Sód
- 19.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Asperges tièdes en salade et œuf poché
1sa
Choux de Bruxelles, lardons et noix
45 Min
Paupiettes de veau au céleri et au camembert
1 Std. 40 Min
Asperge et saumon sauce hollandaise
35 Min
Asperges et pommes de terre sauce hollandaise
50 dk
Asperges sauce romesco
45 Min
Asperges sauce mousseline
1sa
Œuf mollet aux asperges
1sa 20 dk
Endives braisées gratinées au parmesan
50 dk
Asperges et jambon sauce hollandaise
1sa
Gratin d'asperges à l'appenzeller
1sa 10 dk
Asperges sauce à l'orange
55 dk