Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 - 50 g di farina
- 600 g di carne di vitello, a fette sottili (circa 10 x 15 cm)
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 30 g di burro
- 2 pizzichi di sale
- 30 - 50 g di succo di limone
- 1 pizzico di pepe, macinato fresco
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1113 kJ / 266 kcal
- Białko
- 32 g
- Węglowodany
- 6 g
- Tłuszcz
- 12.8 g
- Błonnik
- 0.25 g
Alternatywne przepisy
Scaloppine alla pizzaiola
25 min
Cosce di pollo stufate al vino bianco e verdure
1óra
Scaloppine ai funghi
40 Min
Scaloppine di vitello al limone
25 min
Petto di pollo alla griglia con purè di patate
1óra
Scaloppine di vitello allo zenzero e limone
30 Min
Bistecca di manzo con burro alle erbe, patate al rosmarino e broccoli
45 Min
Fiori di zucca ripieni di patate, scamorza e prosciutto
1óra
Spaghetti alla carbonara
35p
Involtini di vitello
35p
Tortiglioni salmone e gamberetti
40 Min
Crostini con funghi e Fontina
35p