Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g di cipolle, tagliate a metà
- 2 spicchi di aglio
- 40 g di olio di oliva
- 100 g di pasta sottile, secca, tipo fidelini
-
250
g di pomodori, a pezzi
lub 250 g di polpa di pomodoro a pezzi - 50 g di concentrato di pomodoro
-
2
cucchiaini colmi di dado per brodo, di carne o vegetale
lub 2 cubetti di dado per brodo, di carne o vegetale, (per 0,5 l ciascuno) - ½ - 1 cucchiaino di cumino in polvere + q.b. (opcjonalnie)
- 800 g di acqua
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 568 kJ / 136 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 14 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Błonnik
- 1.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pasta e fagioli
50min
Risotto al pomodoro con basilico
30min
Contorno di riso al pomodoro
30min
Pasta con salsa al tonno
30min
Capuns grigionesi
35min
Penne broccoli, salsiccia e olive
40min
Pasta e piselli
35min
Sugo alla bolognese vegano
40min
Spaghetti al sugo di pancetta
35min
Paccheri con sugo e ricotta di pecora
20 min
Minestrone con ceci
40min
Sugo alla bolognese
3u. 15min