Pasta gratinata con broccoli e mozzarella

Pasta gratinata con broccoli e mozzarella

4.6 70 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
4 porzioni

Składniki

  • di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
    70 g
  • spicchio di aglio
    1
  • di olio extravergine di oliva
    50 g
  • di broccoletti precedentemente lessati (vedere consigli) e a pezzi (2-3 cm)
    400 g
  • di sale
    1 pizzico
  • di pepe nero macinato
    1 pizzico
  • di acqua
    1500 g
  • di sale grosso
    10 g
  • di pasta corta a piacere
    320 g
Besciamella
  • di latte
    500 g
  • di farina tipo 00
    40 g
  • di burro a pezzi
    40 g
  • di sale
    ½ cucchiaino
  • di pepe nero macinato
    2 pizzichi
  • di noce moscata in polvere
    2 pizzichi
Terminare la preparazione
  • di mozzarella per pizza a cubetti
    250 g
  • di pangrattato
    2 - 3 cucchiai

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 878 kcal / 3673.8 kJ
Białko 36.8 g
Tłuszcz 44.3 g
Węglowodany 88.4 g
Błonnik 6.1 g
Tłuszcz nasycony 12.6 g
Sód 765.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...