Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate e asciugate
- 30 g di scalogno a pezzi
- 1 peperoncino rosso secco
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 200 g di melanzane violette a cubetti (1-2 cm)
- 320 g di pasta secca senza glutine (formato a piacere)
- 200 g di passata di pomodoro
- 60 g di olive miste verdi e nere, denocciolate e a metà
- 100 g di tonno in scatola, in acqua o sott'olio in olio di oliva, sgocciolato
- 1 pizzico di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1828 kJ / 437 kcal
- Białko
- 13.9 g
- Węglowodany
- 67.5 g
- Tłuszcz
- 14.2 g
- Błonnik
- 3.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bucatini alle melanzane, pomodori e funghi porcini
50min
Risi e bisi
35min
Pasta al pomodoro e spinaci
35min
Pasta ricotta e pomodorini
30min
Farfalle asparagi, pancetta e zafferano
35min
Tortiglioni salmone e gamberetti
40min
Pappardelle rucola e ricotta
1h
Tortiglioni salsiccia e funghi
35min
Orecchiette e broccoli alla marinara
45min
Spaghettini ai peperoni
50min
Linguine alla carbonara di zucchine
Ninguna valoración
Maccheroncini al forno con melanzane e pomodorini
30min