Pappardelle con con gamberi e funghi in salsa di foie gras

5.0 1 ocena
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
6 porzioni

Składniki

  • di gamberi crudi
    500 g
  • spicchi di aglio
    2
  • di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
    6 - 8 rametti
  • di sale
    6 pizzichi
  • di olio extravergine di oliva
    60 g
  • di brandy
    100 g
  • di acqua
    300 g
  • foglie di alloro secche
    2
  • di cipolla in spicchi
    250 g
  • di fegato d'oca (foie gras), semi cotto
    80 g
  • di funghi porcini freschi sott'olio, sgocciolati
    250 g
  • di pepe nero macinato
    1 pizzico
  • di pasta all'uovo secca tipo pappardelle (o fresca)
    500 g

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 636 kcal / 2661 kJ
Białko 36.1 g
Tłuszcz 25.5 g
Węglowodany 64 g
Błonnik 3.1 g
Tłuszcz nasycony 4.8 g
Sód 1155.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...