Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 ananas frais
- le jus de 2 oranges
- 1 bâton de cannelle
- 1 étoile de badiane
- 50 g de caramel liquide (voir "Conseil(s)")
- 1 sachet de sucre vanillé
- 30 g de beurre demi-sel, en dés
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2243 kJ / 536 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 92 g
- Tłuszcz
- 17 g
Alternatywne przepisy
Ananas rôtis, glace à la vanille et chantilly
12 Std. 15 Min
Jalousie aux abricots
1h 25min
Rouleaux de rosbif avec mozzarella et tomates
2 godz. 30 min
Gâteau banane-coco
1 godz. 10 min
Pomme des Rois
1h 5min
Mayonnaise à l'orange
10 min
Nectarines rôties, biscuits, coulis de fruits rouges
1 godz.
Yaourt glacé aux fraises
7hod.
Recette du chef Eric Guérin : Lotte champignons noisettes, panais, jus de champignon sarrasin et condiment ail
1 godz. 30 min
Cocktail Premier Empire
10 min
Cocktail jamaïcain
10 min
Tarte citron vert, basilic et estragon
12 godz. 40 min