Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g de lait de coco, bien brassé
-
30
g de sucre en poudre (opcjonalnie)
lub 30 g de sirop d'agave (opcjonalnie) - ½ c. à café d'agar-agar (pour 0,5 l)
- 400 g de boisson à la noix de coco (voir "Conseil(s)")
- 1 sachet de ferments de yaourt (quantité exacte selon les instructions du sachet - voir "Conseil(s)")
- 250 g d'eau
- 30 g de jus de citron
- Wartości odżywcze
- na 1 bocal
- Kalorie
- 793 kJ / 190 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 24 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 0.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crème lait de coco-cacao (sans produits laitiers)
15 Min
Yaourt nature au Varoma
12h
Yaourt au lait de chèvre
13h
Yaourt de soja
12h 15min
Yaourt à la vanille
12sa 20 dk
Yaourt à la grecque miel et noix
12sa 20 dk
Yaourt aux fruits rouges
12sa 20 dk
Yaourt vegan au lait de coco
12sa 25 dk
Yaourt végétal au lait d'amande
12h 15min
Yaourt au soja (végétalien)
12sa 20 dk
Yaourt à la noix de coco
12h 15min
Yaourt au lait de brebis
13h 10 min