Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Le caramel aux épices
- 1090 g d'eau
- 300 g de sucre en poudre
- 1 c. à café de jus de citron
- ½ c. à café de cannelle en poudre
- 3 pincées de noix de muscade fraîchement râpée
- 5 graines de cardamome verte
- 3 pincées de vanille en poudre
- 1 étoile de badiane
- 1 c. à soupe de vinaigre
Les minibananes
- 40 g de beurre, coupé en morceaux
- 8 - 12 minibananes
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2158.5 kJ / 509.3 kcal
- Białko
- 1.8 g
- Węglowodany
- 107 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.5 g
- Błonnik
- 3.5 g
- Sód
- 3.8 mg
Alternatywne przepisy
Saumon à la canneberge
35 min
Sous-vide poisson gras, avec ou sans peau (saumon)
1h 5min
Sous-vide poisson maigre (lotte, merlu)
1 godz. 20 min
Sous-vide côtes de porc
2h 50min
Sous-vide côte de bœuf, désossée
2h 25min
Caramel liquide
25 min
Brochette d'églefin, céleri-rave sauce façon thaïe
50 min
Caramel de base
25 min
Cuisses de poulet sous-vide
1 godz. 30 min
Couscous d'agneau - Crème catalane
1h 35 min.
Saumon et salade de pomme et fenouil
1 godz. 20 min
Sauce caramel au whisky
35 min