Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 135 g de farine de blé
- ½ c. à café de bicarbonate de sodium
- ½ c. à café de levure chimique
- ½ c. à café de sel
- 1 c. à café de cannelle en poudre
- 150 g de courgette, en morceaux
- 175 g de chocolat noir, en morceaux
- 60 g de noix de pécan, et 1 poignée pour la finition
- 1 œuf
- 120 g d'huile de tournesol
- 100 g de sucre roux moelleux, type vergeoise
- 100 g de sucre en poudre
- 125 g de yaourt à la grecque
- 1 c. à café d'extrait de vanille
- beurre, pour le moule
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2449 kJ / 585 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 63 g
- Tłuszcz
- 33 g
Alternatywne przepisy
Muffins à la banane et aux canneberges
45 Min
Carrés ananas-coco
45 Min
Galettes de flocons d'avoine, pommes et raisins
40 dk
Barres coco et chocolat
55 dk
Banana bread aux cacahuètes et aux noix
55 dk
Energy balls aux dattes
15 Min
Pancake aux myrtilles au four
35 Min
Pumpkin banana bread
1h 25min
Banana bread à la cannelle
1h 5min
Banana bread aux dattes
1sa 10 dk
Cake moelleux coco-banane
1h 5min
Banana bread aux pépites de chocolat
1sa 10 dk